tiistai 24. syyskuuta 2013

Kutsut

Voi apua. Tämä on se juttu jossa minun pitäisi loistaa, tätä kun teen työkseni. Suunnittelen ja toteutan printtituotteita. Kutsut siis pitäisi valmistua käden käänteessä, mutta kun en taaskaan tiedä mitä oikeastaan haluan. Hääkutsua en koskaan ole suunnitellut, muita kutsuja kylläkin. Mutta nimenomaan hääkutsuihin tunnutaan panostavan paljon enemmän kuin esimerkiksi ylioppilaskutsuihin tms. Kirjoitusasukin on yleensä paljon muodollisempi ja sitten siinä pitäisi olla joku R.S.V.P. lippunen ja hääinfokin, vai?

täältä
Värit ovat selvillä, siitä on hyvä alkaa. Tyyliltään tahdon kutsun olevan enemmän juhlallinen ja virallinen kuin vapaamuotoinen ja leikkisä. En toki mitään jäyhää jökötystä kutsulta tahdo, kun emme sitä juhliltammekaan halua. Mutta häät ovat kuitenkin häät, ja häät ovat viralliset ja juhlalliset. Jos tahdomme jotakin erikoiselementtejä, kuten foliopainatusta, joudun lähettämään kutsut painotaloon ja se lisää huomattavasti kustannuksia. Sopisihan kultainen foliopainatus loistavasti väriteemaamme, mutta arvokasta se on jos vaihtoehtona on tulostaa itse paremmalle paperille. Työmaalta kun kuitenkin löytyy mahdollisuus tulostaa laadukkaasti, vaikka olemmekin erikoistuneet suurkuvatulostukseen. Tai mites jos tulostaisinkin kankaalle, onko joku joskus törmännyt mihinkään vastaavaan?

täältä
Netti on pullollaan laatikoihin pakattuja kutsuja. Erittäin kaunis ja erillainen idea. Ei varmasti huku muun postin joukkoon. Posti sanoo että kirjeenä voi lähettää 25cm x 40cm x 3cm ja maksimissaan 2kiloa. Kolme senttiä korkeuttakin on jo ihan kivastiskin kovin herkästi en usko että paperista ja pahvista  saisi painoa liikaa. Perus A4 painaa 80g. Postitus siis ei olisi sen kalliimpaa kuin normaalin kirjekuorenkaan, laatikot toki ovat varmasti hintavampia kuin kirjekuoret. Jos perus kuorimalliin kuitenkin päädytään on sekin mielestäni tehtävä koneella. Tässä emme toistaiseksi ole työmaalla onnistuneet kelvollisin lopputuloksin, vaikka sen periaatteessa pitäisi onnistua meidänkin koneillamme. Silkkipainoon en ala, niin tehtiin siskoni hääkutsut 20 vuotta sitten.

täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti