maanantai 3. maaliskuuta 2014

Musiikki pohdintaa häihin

täältä
Musiikki ei varsinaisesti ole sydämen asia kummallekkaan meistä, mutta tunnelmanluojana se on ehdoton. Meidän musiikkimakumme eroaa todella rankasti toisistaan. Siinä missä minä olen melko kaikkiruokainen, mies on huomattavasti rajoittuneempi lähinnä suomalaisen rockahtavan musiikin ystävä. Minä nautin eniten menevästä ja tanssimiseen sopivasta konemusiikista, joka kuuluu taas miehen inhokkilistalle jonka mielestä ei ole livebändin voittanutta. Oma mielipiteeni livemusiikista on taas päinvastainen, yleensä epäselvää ja aivan liian kovalla. Minä jaksan kuunnella basson hakkausta loputtomiin, mies taas haluaa musiikkiinsa sanoituksen. Mutta kumpikaan meistä ei ole onneksi ehdoton musiikin suhteen, se vain on osa juhlaa. Tärkeä osa, mutta ei kuolemanvakava.

On selvää että perinteisiä tanssihäitä emme vietä, mutta vanhempaakin väkeä paikalle on tulossa niin sitäkin puolta on mielestämme tarjottava. Muuten haluamme vaihtelevan ja menevän musiikkitarjonnan, pääasiassa kuitenkin meitä nuorempaa sukuolvea suurimmaksi osaksi ajatellen. Jos häätanssi tanssitaan sinä kahdeksan yhdeksän paikkeilla, niin perinteistä tanssimusiikkia soitettaisiin siitä n. tunnin-kaksi verran eteenpäin ja sen jälkeen siirryttäisiin nuorekkaampaan suuntaan perinteistä suomirokkia kuitenkaan unohtamatta. Toimiskohan tällätavalla? 

Yhden tarjouksen olemme saaneet DJ tuttavaltamme joka hoitaisi koko äänentoiston, vhkitilaisuuden mikeistä ja ruokailun taustamusiikista yöhön asti, hintaa olisi 600€. Summa hieman yllätti kun se näytölleni lävähti, mutta taitaa kuitenkin olla aika perus hintatasoa? En vain tiedä miten saamme sen budjettiimme mahdutettua. En muista tähän hätään millaiset stereo systeemit Ankkurikellarilla on, että olisiko edes periaatteessa mahdollista selvtä pelkän spotifyn avulla? Varsinkin kun ruokailusali on yläkerrassa erikseen alakerran suunntellusta tanssisalista. Jos DJ:lle ei budjetista tarpeeksi suurta rakoa löydy, se tarkoittaa myös että vhkitilaisuudessa (ulkona) ei ole mikkiä. Suututetaanko näin juhlaväki kun Tahdon jääkin kuuumatta? Millaisia kokemuksia/ajatuksia muilla morsiammilla on? 

2 kommenttia:

  1. Itse musiikkialalla olevana voin sanoa, että DJ:n pyytämä 600 euroa on erittäin kohtuullinen hinta. DJ:ssä olisi se hyvä puoli, että teidän ei tarvitsisi huolehtia mistään vaan ammattilainen hoitaisi äänentoistoon liittyvät asiat. Spotifykin on ihan hyvä vaihtoehto (ilman mainoksia :D), mutta DJ aina se varmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muuten ne mainokset, eikai huomaa etten käytä sitä kovin ahkerasti ;D Joo lisäahdistus musiikin hoitumisesta hääpäivänä ei oikein nappaa, mutta ääh... rahat loppuu kesken...

      Poista