keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Häämatka - Ibiza

Kun häät oli juhlittu ja krapulat kärsitty juhlapaikkaa siivotessa ja parhaassa mahdollisessa seurassa saunoen hiuslisäkkeitä irti repien. Arki koitti ja häälahjakassan loppusaldo alkoi konkretisoitua. Aloimme katsomaan äkkilähtöjen mahdollisuuksia kun koira ja lapsihoidotkin näyttivät onnistuvan.

Olimme alusta alkaen suunnitelleet häämatkamme tähän tyyliin koska emme osanneet lainkaan hahmottaa sitä kuinka paljon meillä tulee olemaan varaa häämatkaan. Olimme jo ennen häitä haaveilleet vaihtoehdosta Ibiza, paikka jossa pitää käydä ennen kuin täyttää kolmekymmentä. Ja kun äkkilähtöjen listalta löytyi sopivat lennot Ibizalle emme kauaa epäröineet omatoimimatkaa kohteeseen.


Tämä oli meille ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka, mutta minä olen aiemminkin matkustellut omatoimisesti. Lähinnä automatkoja lähimaihin (koiranäyttelyt) mutta yksi Thaimaanreissu veljen perheen kanssakin on takana. Mies on aina matkustellut pakettimatkoilla, mutta on onneksi varsin seikkailunhaluinen yksilö.


Lentojen varaamisen jälkeen piti päättää mihin suuntaan Ibizan saarta mentäisiin. Pääkaupunkiin Ibiza Towniin (Eivissa), San Antonioon vaiko halvempiin pienempiin kohteisiin. Sopivan hintainen hotelli Hotels.comista, hyvällä sijainnilla löytyi San Antoniosta. Sinne siis...


Lennot sujuivat hyvin ja matkatavaratkin löysivät perille. Olimme jo aiemmin ajatelleet käyttävämme takseja mahdollisimman vähän koska Ibizan julkista liikennettä kehutaan paljon. Lentokentän bussipysäkki löytyi hyvin mutta Ibizan bussiaikataulujen tulkinta vaatii hieman perehtymistä. Aikatauluissa kun kerrotaan vain milloin bussi lähtee alkupysäkiltä, ei sitä milloin bussi on kyseisellä pysäkillä. Tai lentokentän aikataulujen mukaan, every 60min.... Odottelimmekin tuota bussia noin 50minuuttia :D Mutta kyllä se sieltä tuli ja hotellillekin löydettiin ihan hyvin.


Hotellimme oli ihan ok, emmekä sen enempää odottaneetkaan. Tarkoituskaan ei ollut lähteä viiden tähden hotellin luksuslomalle, ei meidän budjetilla. Lähdimmekin nopeasti kaupungin suuntaan jossa tuli todettua etä minihame ja toppi on ylipukeutumista, bikinit tai uimapuku vyölaukkuineen on sopivampaa vaatetusta. 


Kiersimme viikon aikana lähirannoilla vesibusseilla 2,5€-12€/henkilö edestakaisin. Cala Bassa oli aivan upea eikä Cala Saladan kalliotkaan kylmäksi jättäneet. Ei niiltä kalliolta olisi saanut hyppiä, mutta jos kaikki muutkin niin miksei mekin. Cafe Mambon auroingonlasku oli uskomaton, ihmisiä oli aivan valtava määrä joka ilta katsomassa ja hurraamassa niinkin arkiselle asialle kuin auringonlasku. Parasailing oli kammottavan hieno kokemus, Mies nautti ja minä pelkäsin mutta maisemat ja hiljaisuus olivat sen arvoista.  Clubivierailukin oli ehdottomien toetutettavien listalla. Koska hintataso oli niin korkea päätimme käydä vain kerran clubilla ja halusimme Amnesiaan. Lippujen hinnat kirpaisivat (50€/henk) mutta juomien hinnat vielä enemmän. Vodkabattery ja vodkacola yht. 42€...


Matka oli onnistunut ja Ibiza oli aika sellainen kuin olimme ajatelleetkin. Kallis mutta kokemisen arvoinen. Ei missään nimessa perinteinen häämatkakohde, mutta kohde jonne molemmat ehdottomsti halusivat. Paikka vilisi brittejä ja onkin oletettavasti britten kanaria. Lapsiperheitäkin oli todella paljon ottaen huomioon Ibizan maineen bilekaupunkina. 


Kamera jäi tällä kertaa kotiin, eli nauttikaan iipuhelinlaadusta ;)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mahtavalta lomalta, vaikka nuo klubihinnat saivat kyllä vetäisemään teen väärään kurkkuun. Aikamoista! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä, mutta onneksi hintataso oli kyllä ihan tiedossa. Lipun hinnalla saa kyllä tanssia koko rahan edestä, mutta edes vettä ei tehnyt mieli tilata...

      Poista