lauantai 20. heinäkuuta 2013

Siitä kakusta

Nyt kun tämä ruokapuoli on seuraavana to do-listalla voin suvaita ajtuksia myös hääkakullemme. Kuten jo aiemmin totesin, olen hyvinkin tarkka siitä mitä hääkakultamme toivomme. Tuttavapiiristämme muutama taidokas kakunrakentaja löytyy, itse kun en siihen muun hässäkän ohella voi ruveta. Siitä en tiedä miten perus pitopalveluilta hieman näyttävämmät kakut luonnistuvat. 


Eli miehen vaatimuksena oli mansikkakermakakku, sillä siis lähdetään liikkeelle. Mitään perus mansikkahörhylää en itse tahdo ja toinen ehdoton ei on rumat kakkutelineet. Kerroskakku sen on oltava, se on tarpeeksi näyttävä pelkistetylläkin koristelulla. Ja toki vieramäärään helpoiten sovellettavissa. En myöskään usko että löydämme/haluamme meihin iskevää kakkukoristetta. Voisihan sellaisen tietysti tehdä sokerimassasta, mutta silloin se menettää vähän ideaansa ikuisena muistona. Ne kun ovat kuitenkin melko hauraita kuivina. Koristeiksi voisi ajatella sitten niitä marjoja. Heinäkuussa niitä on hyvin markkinoilla ja niistä saa helpolla vaivalla näyttävän kontrastin valkoista kermaa vasten. Toki myös kauniit kukat voisivat koristaa kakkuamme, mutta itse vierastan syömäkelvottomilla kukilla koristelua ja sokerimassasta tehtynä niissä on valtava työ. Olen aivan ihastunut sileään kermapintaan pursotusten sijaan. Pursotuksilla saa toki näyttävyyttä, mutta nyt haluan sen näyttävyyden tulevan mieluummin kakun koosta ja yksinkertaisesta koristelusta.


Täytteeksi tietysti mansikoita. Mieluummin tuoreita kokonaisia pilkottuina kuin mansikkamousse. Niiden seuraksi toiseen täyteväliin (2täyteväliä/kerros) voisi kehitellä jotain erikoisempaa. Tai sitten se aina toimiva vanilja tai suklaa. Itse vierastan ajatusta eri täytteistä kakun eri kerroksissa, mutta vaihtoehto sekin. Mielessäni käväisi myös ajatus että kakun keskimmäinen kerros olisi tehty suklaapohjaan. Mutta silloin osa vieraista saisi täysin erilaista kakkua kuin toiset. Tuntuisiko se kummalta?

Kuvat / http://www.kakkumestarit.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti