tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mathildedalin ruukkitehtaat - Valimo


Heti alkuun haluan pahoitella blogihiljaisuutta. Legendaarinen lause,on ollut vähän muuta sopii tähän kohtaan kuin nakutettu. Mutta mutta, nyt alkaa aika olemaan sen verran korkea että jotain on aletaava tapahtumaan jos naimisiin aiotaan päästä. Jopa näinkin pienellä paikkakunnalla kuin Salo, alkavat ensikesän juhlapaikkavaraukset täyttymään ja jos jotain tiettyä päivämäärää halajaa on liikkelle lähdettävä viimeistään nyt. Tosin eipä meillä sitä päivämäärää vieläkään ole päätettynä, toistaiseksi mennään sillä 12.7.2014, heinäkuun toinen lauantai.


Ensimmäinen juhlapaikka johon eksyimme oli Mathildedalin ruukkitehtaiden juhlapaikka Valimo. Heillä on kaksi juhla"salia" joista Valimo on suurempi ja sopii yli 80hengen häihin ja Kankirautavarasto sitä jonkin verran pienempi. Itse emme pidä Kankirautavarastoa edes vaihtoehtona tilan pienuuden vuoksi. Kyllä sinne mahtuisi, mutta tiukkaa tekisi. Vaikkakin se ulkonäöllisesti oli mieleisempi, siistimmän ja viimeistellymmän olemuksensa vuoksi.Miljöö on kaunis läpivirtaavinen puroinen, tai kaipa sitä ihan joeksikin voitanee kutsua. Ja ensivaikutelma on ihana. Valimo on hieman sisemmällä pihapiirissä kun taas Kankirautavarasto heti ensimmäisenä kun alueelle parkkipaikalta saapuu. Sisätiloiltaan Valimo on todella rouhea ja viimestelemätön betonilattioneen. Tilassa oli tällä hetkellä meneillään jonkin sortin pukunäyttely ja toinen puoli salista olikin sen käytössä. Toinen puoli toimi varastotilana juhlasalin pöydille. Pyödät itsessään olivat vain pukeilla seisovia puulevyjä ja tuolien virkaa toimittivat pitkät puupenkit. Tilassa oli myös tanssilattian virkaa toimittava vaneroitu alue, betoni voisi olla hieman ikävän epätasainen. Sekä matala esiintymislava. Tiloissa järjestetään mm. konsertteja eli sähköjen pitäisi ainakin olla ok. Todella juhlavan tästä vanhasta rouheasta teollisuushallista tekee sen korkeus sekä upeat holvikaari-ikkunat. Katto on hieman ruma ja sekava, mutta tyyliin sopiva. WC-tiloista unohdin kysyä, mutta luulen niiden oleva hieman sivummassa olevat puuceet?? Keittiötiloja ei ole, mutta viereinen ravintola Ruukin Krouvi hoitaa mielellään pitopalvelun. Tiloissa ei ole A-oikeuksia, eli omat juomat messiin. Myöskään pilkkua ei ole ennalta määrätty.

Heti tilan ulkopuolella on kesätetatteri, jossa ei kuulemma kesälauantaisin ole näytöksiä. Mutta jos olisi mahdollista, se olisi loistava vihkipaikka upealla näyttämöllä. Ensikesän teatterinäytöksistä ja somistuksista kun nyt ei vielä ole tietoa. 


Livin up a notch, on käynyt vieaana Valimossa järjestetyissä häissä. Kivalta näyttää.


Vuokrana on 800€ (pe-su) jota mielestäni pidän melko arvokkaana suhteutettuna siihen että vuokra ei sisällä esimerkiksi keittiötiloja eikä astioita. Myöskään penkkiviritelmät eivät ole ihan kaikista mieleisimmät. Eli lisäkustannuksia niistä saattaisi tulla roimastikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti