torstai 16. lokakuuta 2014

Rahankäyttö, eli miten budjetin kanssa meni

Kuva: Marko Ikonen
En ole ihan hirveästi kirjoitellut meidän häidemme budjetista, pitkälti sen takia koska selkeää budjettia ei ollut. Säästötililtä löytyi rahaa muutama tonni, vanhemmatkin lupasivat tarpeen tullen auttaa ja kuukaisittaisesta palkastakin pystyi maksamaan juoksevia pikkumenoja. Mutta sen tiesimme että ihan hirvittäviä summia emme pysty häistämme maksamaan, kuitenkin niin että halusimme sellaiset juhlat joista ei tarvitse ajatella jälkikäteen että säästimme tässä asiassa liikaa. 

Olimme ajatelleet lähinnä niin että säästössä olleet rahat käytetään suuriin investointeihin kuten ruokaan, alkoholiin, valokuvaajaan, paikkavuokraan ja pukeutumiseen. Pienemmät menoerät kuten postimerkit, kukkaistytön kori jne. maksettiin normaalista palkkapussista. Tiukkaa teki, mutta vanhempien pussilla ei pahemmin vierailtu ja lopulliseksi summaksi tuli 5622,44€ vierasmäärän ollessa 78.

Se on vähemmän kuin mitä olimme pelänneet häihin menevän. Suurimmat säästöt tulivat ehdottomasti ruuasta. Raaka-aineiden kustannukset olivat huomattavasti pienemmät kuin mitä niihin oli budjetoitu. Ruokiin meni yhteensä 1636,53€. Myös tuttavien avusta tuli valtavat säästöt ruuanlaiton suhteen, kun emme tarvinneetkan pitopalvelun palveluja. Alkoholiinkin olimme budjetoineet pari satasta enemmän kuin mitä niihin meni. 

Kutsuista ja muista printeistä emme maksaneet mitään, tein ne töissä. Tosin niihin emme mitään budjetoineetkaan. Olen näistä ajatellut kirjoittaa tulevaisuudessa vielä enemmänkin. Ainoastaan postituksiin ja kirjekuoriin piti hieman investoida. Niihin meni rahaa yhteensä 84,40€

Pikkukuluista tuli yllättävänkin paljon menoja. Varsinkin kun morsian sittenkin halusi ne rakennekynnetkin :D Myös huiskujen lopulliset kustannukset olivat aika korkeat. Meidän perheemme pukeutuminen oli ehdottomasti suurin menoerä ruuan jälkeen 1174€. Tokihan minä kyllä kokeilin päälleni kokonaissummaa kalliimpia morsiuspukuja, että koitetaanpas nyt pysyä mittasuhteessa. ;D

Kaikenkaikkiaan mielestämme onnistuimme loistavasti tavoitteessamme, järjestelyt suhteessa lopulliseen budjettiin. Ruokaa ja juomaa riitti hyvin, emme kuunneelleet spotifyn mainoksia häätanssimme väliin tai valjastaneet veljeä valokuvausvastuuseen. Juhlatilakin näytti erilaiselta kuin lähtötilanteessa ja päällä oli unelmien hääpuku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti