tiistai 14. lokakuuta 2014

Luonnonkukilla koristelu - miten meillä meni


Meidän häissämme ainoat ostetut kukat olivat morsiuskimppu sekä kukkaistytön heittelemät ruusun terälehdet. Toteutunut budjettimme kukkien suhteen oli siis n.80€. Täällä olen kertonut suunnitelmistamme koristella hääjuhlamme luonnonkukilla, onnistuimme siinä mielestämme melko hyvin. 


Kävimme keräämässä kukat häiden aattona ja laitoimme ne odottamaan tuollaisiin kymmenen litran ämpäreihin joissa oli vettä. Eli ihan mitään pikkukukkia emme keränneet, vartta piti olla. Siskoni keräsi miehensä kanssa yhen ämpärillisen täyteen ja minä toisen. En ihan tarkkaan tiedä mistä siskoni miehensä kanssa kukkia keräsi, mutta minä hyppisin ojanpohjalla sekä peltotiellä matkalla juhlapaikalle. Heinäkuussa oli aika hyvä kukkatarjonta. Valkoisia kukkia oli melko vähän, keltaisia reilummin. Jos olisimme käyttäneet lilaa/sinistä niin niitäkin olisi ollut reilusti.


Netissä oli paljon ohjeita miten käsitellä kukkia oikeaoppisesti, niin että saisi taattua parhaan mahdollisen säilyvyyden. Mutta me ainakin ihan vaan leikkasimme kukat saksilla ja huolehdimme että niillä oli vettä astioissaan. Emme myöskään lisänneet veteen mitään sälyvyysaineksia. Kukat kestivät ihan hyvin kaksi päivää purkeissaan, olivat sunnuntainakin vielä ihan suht koht ookoo.


Kukkina meillä oli ainakin siankärsämöä, jota käytimme melko vähän voimakkaan tuoksunsa takia. Peltosauramoa oli tarkoitus käyttää enemmänkin, mutta ne olivat heinäkuussa aivan täynnä pieniä mustia ötököitä. Pietaryrttiä oli reilummin, samoin ranta-alpia. Joitakin heiniä oli tuomassa ruskeaa ja korkeutta mukaan kimppuihin. Niitä napsimme lisää tarpeen mukaan juhlapaikan viereisestä ruovikosta :D

Kuva: Marko Ikonen
Asetelmat teimme aika loppuillasta ja laitoimme suoraan paikoilleen odottamaan. Paitsi ulos tulevat saivat jäädä eteiseen odottamaan aamua. Niistä kukista riitti viiteen isompaan asetelmaan, yksi portaille, kaksi vihki"kaaren" juurelle, yksi juomapöytään ja yksi ruokapyötään. Pienempiä muutaman kukan asetelmia oli yksi jokaisessa pöydässä, eli kymmenen. Sekä kuusi muutaman kukan tupsaketta vihkikäytävän pulloissa.


Isoille asetelmille käytimme siskoni karhulan lasipurkkeja ja muita mitä nyt kaapeista löytyi. Itse meinasin unohtaa kokonaan isommat lasipurkit, mutta siskoni oli pelastava enkeli ja oli ottanut varmuuden vuoksi omansa mukaan. Vihkikäytävän pullot olivat lasisia cokis pulloja ja pötäasetelmissa satunnaisia pikkuisia purkkeja joita oli keräillyt pitkin vuotta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti