perjantai 15. elokuuta 2014

Häiden aattoMe saimme juhlapaikan avaimet perjantai aamupäivästä ja olimmekin jo heti aamusta hyvässä vauhdissa järjestelyjen suhteen. Mitä nyt vähän pommiin nukuttiin, mutta aikataulua ei ollut edetty kovin tiukaksi. Pakettiauto oli lastattu jo torstai illalla ja olivalmiina lähtöön, mies vei pakun paikanpäälle kun minä vein lapset hoitoon, nostin ruokarahat ja hain viimeisimmät tarpeet työmaalta. Sitten eikun mukkien keruuseen. Siskoni oli miehensä kanssa ehtineet jo kerätä ämpärillisen erillaisia kukkia joten minä hain vain yhden lisää, vaikka illan mittaa välillä tuli fiilis että tarvitaan lisää niin silti tuo kukkamäärä riitti. Oma projektinsa tämäkin joten voin kirjoitella tarkemmin aiheesta vielä myöhemmin.Juhlapaikalle pääsin itse noin yhden aikoihin ja siellä työväki olikin jo saanut pakun purettua ja kylmäkaappia oltiin juuri siirtämässä alakertan. Meitä oli paikalla hieman vaihteleva määrä, mutta seitsemän henkeä teki pitkän päivän. Miehille oli ulkoistettu kaikki nostelu ja kantelu, pari ihmistä taitteli servetit joissa olikin aika työ, minä ja äitini ripustettiin jouluvalot ja pari teki kukka-asetelmat. Työnjako toimi aika hyvin ja hermoja ei menetetty kuin kerran tai kaksi ;P


Keittiössä oli täysi touhu päällä ja ruokalaskumme yllätti kaikki olemalla melkeinpä puolet pienempi mitä oltiin budjetoitu. Tässähän meillä oli palkattua ulkopuolista apua mukana luojan kiitos niin paljon työtä keittiössä näytti olevan. Toki yksinkertaisemmalla menulla olisi voinut selvitä ihan itsekkin, mutta lisäkäsiä oltaisiin tarvittu.Ripustimme ensin yläkerran kattovalot ja vasta sen jälkeen laitoimme pyötäliinat ja pyötäkoristeet niin emme sotkeneet valkoisia liinoja ripustaessamme kattokoristuksia. Meillä oli paljon apua kokemuksestamme somistajina työmme puolesta ja meillä oli myös paljon välineistöä mitä ei ihan kaikilta löydy. Juhlapaikkamme katossahan ei ollut oikein mitään kiinnityskohtia joten meidät pelasti työmaan vintti ja sieltä löytyneet säädettävät tolpat joilla saimme rakennettua itse kiinnikepisteen ilman reikiä tai ruuveja. Kiinnitimme toisen pään jouluvaloista ja hallaharsoista noihin tolppiin ja toisen kiinnitimme nippusiteillä verhotankoihin ja hyvin kesti. Hallaharsoa hain KodinTerrasta, ja meillä oli sitä tuo 100 neliötä ja kaikki käytettiin. Hinta ei ollut paha 29,95€.


Kun saimme yläkerran kuntoon siirryimme alakerran tanssisalin koristeluun joka olikin oikeastaan aika helppoa. Kiinnitimme valoverhon niiteillä seinään ja kieputimme yhden valosarjan tolpan ympärille. Boolipöytään laitoimme pyötäliinan ja nostimme boolimaljat korokkeille jotka teimme tiilistä ja hallaharsosta. Koska valosarjoja oli ylimääräisiä laitoimme niitä myös boolipyödälle. Alakerrasta tuli kaunis hyvinkin pienillä toimenpiteillä.


Vihkipaikka koristeltiin vielä viimeiseksi hallaharsolla ja kukkilla, siitäkin tuli melko pienillä toimenpiteillä oikein nätti. Hallaharso oli oikein monipuolinen koristelumateriaali, vihkikäytävän tolppien muoviämpärit myös piilotettiin sen avulla. Vanhempieni luo nukkumaan pääsin 11-12 aikoihin illalla ja mieshän jäi toisen bestmaninsä kanssa juhlapaikalle nukkumaan.11 kommenttia:

 1. Voi miten kaunista! Jostain tälläisesta haaveilen itsekkin! Oletko ostanut pöytänumerot jostain vai tehnyt itse? -p-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tehtiin itse finfoamista leikkaamalla ja hiomalla. Maalattiin ja hiletettiin, glitteriä kului yllättävän vähän olin varautunut suurempaan menekkiin. Glitter kiinnitettiin hiuslakalla ja pohjaan laitettiin kalastuspainot pystyssä pitämään ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, no ehkä oli ammatista tässä hommassa vähän etua ;)

   Poista
 3. Eikä! Ihan mielettämän upea näköistä! Nuo valot ja harsot ja kaikki!!!

  VastaaPoista
 4. Upean näköistä!! :) Olen itsekin haaveillut ensi kesän hähimme tuota hallaharso-valo-yhdistelmää. Jos olen kiinnostunut myymään niin voitaisiin hieroa kauppoja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo jouluvalothan olivat meillä vain lainassa joten valitetavasti kaupanteko ei oikein onnistu ;P

   Poista
 5. Upeat valot!! Muistatko yhtään montako metriä valoja meni yläkerran koristeluun? Oliko teillä lämpimän valkeat vai ihan valkeat nuo valot? Itse pähkäilen noiden kysymysten parissä, kuinka paljon ja kumpi sävy..

  VastaaPoista