sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Save The Date

Kuten jo aiemmin tuskailinkin jos ja kun lähetämme niin kutsutut Save The Date -kutsut se olisi sen aika nyt. Joulukorttien kanssa samassa kuoressa lähetettynä säästääkin ihan mukavasti. Tai siis ainakkan ei tulisi lisäkustannuksia, ne joulukortit kun tulee kuitenkin lähetettyä.

täältä
Jaa siis niin mikä olikaan Save The Date -kutsu. Sehän on siis ennakkomuistutus vieraille lähestyvästä tärkeästä päivämäärästä, lähetetään n. 6-12kk ennen varsinaista juhlapäivää. Kortissa lähinnä kerrotaan että kyseisenä päivänä tapahtuu jotakin tärkeää, yleensä vähän viitaten siihen itse tapahtumaan. Esimerkiksi vihkiparin nimillä tai kuvalla, sormuksen kuvalla tms. Kutsussa myös kerrotaan että varsinainen virallinen kutsu seuraa perässä. Amerikan mantereella ihan normi settiä, täällä takapajulassa vähän vieraampi juttu.

täältä
Mutta miksi siis päädyimme ylipäätään näihin Save The Date -kutsuihin on se että häämme järjestetään keskellä parhainta lomasesonkia. Monet aloittavat kesälomajärjestelyt ja suunnittelun jo joulun jälkeen ja haluamme että meidän päivämme ei unohtuisi ja kun kutsut lähetetään niin puolet kutsutuista ei vastaa että "muuten kyllä mutta kun lomasuunnitelmat on jo tehty". Painajaismainen tilanne.  Toinen syy kutsujen lähetykselle on ulkomaalaiset ja pitkänmatkalais vieraamme. Varsinkin kun näihin kauempana asuviin sukulaisiin tulee pidettyä muutenkin huonosti yhteyttä niin voisi hääpäivämme mennä vähän ohi.

täältä
Epäilyksiä herättää lähinnä se että pidetäänkö näitä turhakeina ja ajatellaan hääparin vain hössöttävän? Tai että ymmärtävätkö kutsutut sen varsinaisen idean, varsinkin vanhempi vieraskunta? Entä ymmärretäänkö englanninkielinen termi "Save The Date" joka nyt vaan yksinkertaisesti näyttää ja kuulostaa paremmalta kuin "varaa päivä"?

täältä
No millaiset ne sitten olisi? Monilla näyttää olleen muitakin ajatuksia kuin perinteinen kortti. Jääkaappimagneetti on varsin käytännöllinen vaihtoehto. Siinä se on ja nököttää kaiket päivät näkyvillä, jos kutsuttu sen ylipäätään haluaa tuijottvan jääkaapin ovesta. Mutta se ei tunnu omalta meille. Kyllä sen on oltava kutsuKORTTI. Tosin nämä puhalla ilmapallo tyyppiset ovat älöttävän söpöjä :)

täältä
Valokuvista teettäminen tuntuu olevan yksi suosituimmista ideoista. Ne ovat suloisia mutta en usko että saan miestä innostumaan valokuvasessiosta kutsuja varten, eli se taitaa valitettavasti olla pois suljettu vaihtoehto meidän kohdallamme. Taidetaan siis mennä taas sinne fontti/grafiikka linjalle, sopii minulle. Suloisia ideoita on miljoona, valinnanvaikeus hirvittää.

täältä

4 kommenttia:

 1. Me lähetettiin menneellä viikolla STD-kortit lähimmille sukulaisille ja ystäville (häät elokuussa -14). Nimenomaan haluttiin lähipiirille päivä tietoon että he voivat halutessaan ottaa sen huomioon miettiessään esim. lomia yms. Niin ja parempi "varata päivä" ettei esim. serkut ala suunnittelemaan häitä samalle päivälle :)
  Yleisesti hyvän vastaanoton ovat saaneet, vain muutama kyseli mitä se oikein tarkoittaa ja eikö ole vielä hieman aikaista lähettää kutsu. Ymmärsivät sitten kyllä idean kun selitettiin mistä on kyse!
  Ehdottomasti suosittelen lähettämään, mutta vain sellaisille jotka aiotte 100% varmasti kutsua, vaikea enää sitten muuttaa mieltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että vastaanotto on ollut positiivinen, toivottavasti meilläkin tulee olemaan. Minulla kun on valmiiksi vähän hössöttäjän maine (turhaan, kuten blogin kirjoittamisestakin voi päätellä) niin pelkään että asiaa ei sitten oteta todesta. Printti ihmisenä rakastan kaikenlaisten kutsujen näkertämistä ja siksi myös haluan ehdottomasti Save The Date -kutsut :)

   Poista
 2. Mekin lähetimme omat STD-korttimme pari viikkoa sitten :) emme saaneet keltään ihmettelyjä, että mitkä nämä ovat, vaikka kutsussa luki englanniksi save the date. Asiaa selvensi ehkä kutsun toisella puolella ollut suomenkielinen teksti ja lause "virallinen kutsu seuraa myöhemmin". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa hienoa, näin minäkin olin suunnitellut. Loistavaa jos se on ymmärretty oikein :)

   Poista