torstai 27. helmikuuta 2014

Miten löysimme häävalokuvaajamme

täältä
Varasin juuri hääävalokuvaajamme. Tämä olikin oikeastaan aika helppo homma verrattuna ruokaasiaoiden suunnitteluun. Minulle valokuvat ovat erityisen tärkeitä ja pidän itse sekä kameran takana että edessä olemisesta joten tiesin kyllä mitä haluan ja linja oli tiukka. Mies taas ei voi sietää kumpaakaan ja ei edes ymmärrä mitä sana valoitus tai rakeisuus tarkoittaa, joten asia jäi oikeastaan täysin minun vastuulleni.

Alkuun lähdin tutustumaan mitä ala ylipäätään tarjoaa häille. Ja tottakai mieleeni oli kaikista eniten juuri dokumentaarinen häävalokuvaus, mutta sen hinta pyörii niin suurissa luvuissa että haaveksi arvasin sen jäävän. Eikä sillä, kyllä minä ymmärrän mistä se hinta muodostuu enkä misään nimessä sitä kyseenalaista. Kuka ammattilainen muka tekee kesälauantaisin kymmenen tunnin kuvauskeikan parilla sadalla?

täältä
Lähdin siis kyselemään tarjouksia ja suosituksia tuttavilta ja esimerkiksi Facebookin Häät kuviksi -yhteisöstä, ajatuksena tinkiä enemmin valokuvaajan tunneista kuin valokuvien laadusta. Facebookin kautta sainkin muutamia tarjouksia ja aika laidasta laitaan. Kyseisestä kuvaajanhaku kanavasta jäi vaan hieman paha maku suuhun. Tuntui että siellä pyörivät valokuvaajat eivät ihan hirveästi halunneet nähdä vaivaan asiakaspalvelun suhteen ja muutamia tylyjäkin tarjouksia sain. Kaipa kyseisen ryhmän kautta saisi räätälöidä tarjouksia päivätöikseen niin valokuvaajat eivät näe sitä välttämättä niin kannattavana.

Ne valokuvaajat joilta kysyin tarjousta suoraan sähköpostitse olivat pääsääntöisesti jo varattuja meidän hääpäivänämme mutta muutama suosikki sieltä löytyikin. Erityisesti mieleeni oli Halikkolainen Jarno Lindholm, mutta hän oli jo varttuna. Mukana viimemetreille pysyttelivät myös Kai Fagerström sekä Risto Kuitunen jotka olivat hinnaltaan melko sopivia budjettiimme, vaikkakin ehkä vähän yläkanttiin.

täältä
Sitten kysyin vielä viimeisen tarjouksen ystäväni tuttavalta joka opiskelee valokuvausta läheisessä opistossa ja voila, sieltä nappasi. Marko Ikonen tulee kuvaamaan meidän päivämme. Hänellä ei ole sivustollaan hääkuvia lainkaan esillä, mutta erityiseesti potrettikuvien tyyli iski minuun. Jotain juuri tämäntyylistä minä haluan, ja kun hintakin oli oikein sopiva niin eipäs sitä kauaa tarvinut miettiä :) Minua ei lainkaan epäilytä opiskelijan palkkaaminen ja ehtiihän hän valmistuakin vielä ennen meidän juhliamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti