keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Luonnonkukilla koristelu

täältä
Alusta asti on ollut selvää että rahat eivät riitä floristin tekemiin kukka asetelmiin, juhlapaikan koristelua ajatellen. Tästä syystä ajatukseksi tulikin käyttää luonnonkukkia ja niitäkin hyvin vähän pöytäkoristeissa, lasipullot saavat hoitaa sen suurimman koristeen osan ja kukat vain täydentävät ja raikastavat pulloja. Juhlapaikan portille, vihkikäytävälle, sisäänkäynneille ja noutopöytään voisi sitten laittaa isommat luonnonkukkakimput. Kukat on tarkoitus kerätä edellisenä iltana, isommat puskat saavat jäädä ulos viileään yöksi ja yksittäisten pöytäkukkien kohtalo nyt ei ole ihan niin nökönuukaa.

täältä
Heinäkuu taitaa olla aika hyvä aika luonnonkukkien tilannetta ajatellen. Tienpenkat ovat aika täynnä kukkia. Pääasiassa ollaan ajateltu valkoisia ja keltaisia kukkia ja niiden lisäksi vihreää. Tämä sivusto on ihan loistava kartoittamaan mitkä kukat ovat hereillä mihinkin vuodenaikaan. Heinäkuussa kukkijoita ovat ainakin siankärsämö, ojakärsämö, peltosauramo ja päivänkakkara.

  

Keltaisia on tarjolla nyt ainakin keltasauramo, piennarkeltto, niittyleinikki, peltovalvatti



Ja jos paniikki tulee haetaan Prismasta ruusupuska ja koristellaan sillä ;P

4 kommenttia:

  1. Meille tulee sisälle somisteeksi itse väkerretyt paperikukat, mutta ulkoterassille ajattelimme kerätä kukkia tienpintareilta ja äidin kukkatarhasta. Olipas muuten loistava vinkki tuo sivusto, josta voi katsoa luonnonkukkien kukkimisajat ja -paikat. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin teillä oli niitä! Mä niitä katselinkin että näyttivät tosi kivoilta, mutta totesin että mä en ole tarpeeksi hyvä paskartelemaan sellaisia ;D

      Poista
  2. Luonnonkukilla saa omanlaisensa tunnelman aikaiseksi. Kannattaa kuitenkin testailla etukäteen kuinka kauan terälehdet pysyvät poimimiste kukassa, jotkut tuntuvat pudottavan lehtensä pari tuntia poimimisen jälkeen :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis testikappaleet kotimatkalla mukaan tienpenkalta :)

      Poista