tiistai 17. kesäkuuta 2014

Millaista potrettikuvaa sitten haetaan

Miehellä ei ihan hirveästi ole ollut mielipiteitä tähän valokuvauspuoleen. Hänen ajatuksensa kuulemma on että kaipa hän sitten tulee sinne tököttämään ja tekemään mitä vaimo ja valokuvaaja käskee :D Ihan hyvä niin, muuten voisimme odottaa jotakin mukaan photoshopattua dinosaurusta tms.

Mitään hirveän erikoista ei ole hakusessa vaan lähtökohtaisesti lähdetään vetämään tosi rauhalliselta fiilispohjalta. 

täältä
Tykkään todella paljon tällaisista kuvista jotka jättävät paljon arvailun varaan ja tuo laituri ja merikin kun on ihan toteutettavissa oleva elementti.

täältä
Tästäkin kuvasta pidän todella paljon ja kun tuollainen penkkikin on tarjolla, luulen että tällainenkin on listallamme. Varsinkin kun minusta on hauskaa ajoittain korostaa omaa lyhyyttäni, niin tässä suloinen keino toteuttaa se. Ihanan lapsekas ja leikkisä kuva.

täältä
Nämä tällaiset kuvat joissa on jokin hyvin pelkistetty tie ja vihertävä tausta iskevät minuun. Tässä on ehkä vähän tylsä rajaus makuuni, mutta muuten on aika kohdillaan.
täältä
täältä
Pidän myös kuvista jotka ovat melko tiiviisti tai hyvin tiivisti rajattuja, niin että kuvassa ei ole mitään ylimääräistä.

täältä
täältä
Jotain pikkuisen perinteisempääkin potrettikuvaa tulisi mielestäni olla mukana setissä. Mutta mielestä asettelua tuntuu olevan hankalampi löytää. Ehkäpä jompikumpi näistä voisi jopa toimia. 

Valitsin tähänkin nyt selkeästi sellaisia kuvia joissa Mies ei katso kameraan. Ehkä tuntuu helpommalta etsiä miehellekin miellyttäviä asentoja koska hän ei todellakaan tule nauttimaan kuvattana olemisesta. No mutta jos tällaisilla ajatuksilla lähdetään liikkeelle, ja plussaa saadaan jos mies suostuu jopa kameraan katsomaan :)

Mites te muut joilla toinen osapuoli, tai vaikkapa molemmat osalliset eivät nauti valokuvattavana olemisesta., miten olette lähteneet liikkeelle potrettikuvien suhteen?

8 kommenttia:

 1. Suosittelen aina kaikille pientä treenihetkeä kokovartalopeilin edessä. Peilin kanssa löytää usein hyvät asennot yhdessä puolison kanssa ja huomaa myös monia asioita mitä ei kannata tehdä. Helposti tulee puristettua tai litistettyä puolisoa, mikä ei näytä kuvissa kovinkaan imartelevalta. :D

  VastaaPoista
 2. Ihania mallikuvia! Näistä voisin muutamia meidänkin kuvaajalle vilauttaa. Tuon puistonpenkkikuvan haluaisin meilläkin toteuttaa.

  Tuo Sarin ehdotus peilin edessä treenaamisesta on kyllä hyvä. Ehkä täytyy ottaa tulevien viikkojen ohjelmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yksi ihan ensimmäisistä minkä halusin toteuttaa, ja mekkokin kun on hyvin samantyyppinen kuin omani ;)

   Poista
 3. Tuo ensimmäinen kuva on aivan upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään, ja kun laitureita on meillä käytössä oikeastaan jopa kolme, niin tuo on ehdottomasti toteutettavien listalla.

   Poista
 4. Hienoja kuvia. Mun sulhaseni on sitä mieltä, että miksi niitä pitäisi miettiä, mutta olen nyt saanut melko hyvin selitettyä tämän asian sulhaselle. Ihan oikeasti... Mitä siitä tulee, kun laitetaan kaksi vähemmän valokuvauksellista ihmistä kameran eteen ilman minkäänlaista näkemystä siitä, mitä edes halutaan... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuo asian selventäminen Miehelle vielä vähän vaiheessa, mutta eiköhän se siitä ja mennään siten hänen ehdoillaan jos ei vaan yksinkertaisesti ala luistamaan :) Onneksi minulla sentään on vähän ajatusta ja kokemusta hommasta niin luulen että kun jos itse pystyn olemaan rauhakseen ja sinut asian kanssa niin eiköhän se Mies siinä perässä roiku ;P

   Poista