maanantai 23. kesäkuuta 2014

Istumajärjestyksen suunnittelu

Kuten olen jo aiemmin kirjoitelutkin, meille tulee plaseeraus. Ihan vain siksi että emme missään nimessä halua että viimeisenä saapuvat joutuvat jäljelle jääneille hajapaikoille. Ja ehkä vähän myöskin sen takia että ihan kaikki vieraamme eivät ole parhaita ystävyksiä keskenään. Nyt kun kaikki ilmoittautuneet on saalistettu (74), voisi tämänkin homman koittaa hoitaa pois päiväjärjestyksestä. No mutta mites tällainen sitten kannattaisi tehdä, google avuksi vaan jälleen kerran.

Meille on tulossa 10 neliön mallista pöytää ja kuhunkin mahtuu 8 henkilöä, jolloin pöytiin jää pikkuisen liikkumavaraa. Ja meille tietysti oma erillinen pöytä, mutta sitä nyt ei tähän laseketa. Monet ohjeet neuvovat aloittamaan istumajärjestyksen suunnittelun tekemällä lappusia joitta on kaikkien osallistujien nimet, mielelläänpä vaikka eriväriset laput mihille ja naisille. Sitten leikellä pöytiä kuvaavat lappuset ja eikun lätkimään ihmisiä paikoilleen. Tällä varmaan kannattaa lähteä liikkeelle.

täältä

Kun pöytäseurueissa on se max 8 henkilöä, uskaltaako niitä mennä sekoittelemaan. Siis että on kummankin sukulaisia samassa pöydässä, eikä aina vain jomman kumman tädit ja sedät? Eniten päänvaivaa aiheuttaa kuitenkin ne vieraat jotka saapuvat yksinään. Ja kukkuraksi siihen vielä se että ovat hyvin eri tyyppisiä ihmisiä. Isovanhempi, kummi, bestman, ulkomaankaveri, heille ei oikein meinaa löytyä paikkoja joissa voisi olla varma että seurue on miellyttävä. Tai jos tehdään hyvin tasapuolisesti pöytäjako että yhdessä on vanhemmat, seuraavassa isovanhemmat, sitten sisarret jne. niin aina on joko yksi liikaa ta kolme liian vähän, niin että kymmenen pöytää ei riitä. Entäs lapset sitten. Lapsia tulee omien pikkuistemme lisäksi viisi, iältään 7-14. Eli periaatteessa heille voisi järjestää oman pöydän, mutta viihtyvätkö ja pärjäävätkö he keskenään, se on vähän siinä ja siinä?

Entäs sitten kavereiden ja sukulaisten sekoittaminen keskenään, mahtaakohan toimia. Ei nyt tietenkään kaikkein riehakkaampia ystäviä isovanhempien kanssa samaan pöytään. Mutta siis sellaisia jotka ovat olleet muutenkin enemmän tekemisissä? Toimiiko? Ja entäs ne aikuiset "lapset" jotka saapuvat suurella todennäköisyydellä vanhempiensa seurassa (serkut), voiko heidät kuitenkin laittaa eri pöytään istumaan kuin vanhempansa?

Paljon kysymyksiä, miten te muut olette tästä selvinneet?

4 kommenttia:

  1. Minä olin siinä luulossa, että meillä olisi istumajärjestys tosi hyvin hoidossa. Ilmoittautumisissa tuli kuitenkin yllättävän paljon sellaisia peruutuksia, että pariskunnista vain toinen onkin tulossa ja mm. jalkaleikkauksen takia erikoispaikkatoive yms. Nyt sitten joudutaankin heittämään tuota järjestystä ihan uusiksi ja tuossa sitä jo vähän tuijottelin ja tuskailin... On kyllä yksi hankalimmista asioista hääjärjestelyissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jotenkin ajattelin että sen teko olisi ollut helpompaa, mutta tulikin tuollaisia aika yllättäviä kysymyksiä vastaan. Mä luulen että toisenlaisella pöytien asettelulla olisi voinut päästä helpommalla, mutta mitä morsian on päättänyt niin siitä pysytään ;P

      Poista
  2. Olin viikonloppuna ystäväni häissä ja kiittelin, miten kivat vierustoverit meille oli plaseerattu. Ystäväni nauroi, että "et usko, hän muisti viime yönä yhdeltä koko plaseerausasian ja väänsi tunnissa paikat". :D Itse en aio jättää noin myöhälle, vaan pikkuhiljaa mietin järjestystä. Meille tulee kaksi pitkää pöytää, mikä sinänsä helpottaa. Meillä on kuitenkin ainakin neljä ilmoittanut niin, että terveydentilansa vuoksi eivät sitten ehkä pääsekään, heidät täytyy plaseerata tarkasti. Tsemppiä istumajärjestyksen tekoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla että tässä voisi jopa oikeasti onnistuakin ;) Nyt meillä on jotakuinkin selvillä miten istuttaisiin, oletuksena tosin että yksi vieras joka vielä ei ole ilmoittautunut ei saavu.

      Poista