torstai 10. heinäkuuta 2014

Mikä häästressi

Nyt häihin on reipas viikko aikaa ja tutut ja vähän tuntemattomammatkin kyselevät jännitttääkö ja onko kaikki hoidossa. Emmää tiiä oonko mä jotenkin epänormaali kun ei mua ainakaan vielä millään lailla jännitä ja oikeastaan muutamaan pikkujuttua huomioimatta kaikki järjestelytkin ovat hyvällä mallilla. Lähinnä ei vain malttaisi odottaa. Huomenna alkaa kesäloma ja ensi viikko on aikaa vielä tehdä loppusilaus valmiiksi. Eilen varmistelin possun ja kakun saapumisen, viimeviikolla musiikit. Tällä viikolla työmaan tulostin on pauhannut hyvää tahtia ja printit on pyötäkarttoja ja tervetulokylttiä vaille valmiit. Ruokapuoli on hoidossa ja tarjoilijatkin tietävät mihin tulla ja mihin aikaan. Valokuvaajan kanssa on palaveerattu. Vihkijä on vielä lomalla, mutta kuulemma esteettömyystodistus on heille asti jokatapauksessa päätynyt jne jne....

En tiedä johtuuko stressittömyyteni siitä että suhtaudun tähän ennemminkin projektina ja ihan samantyyppisenä juhlana kuin mitkä tahansa synttärit. En ole asettanut mitään valtavia paineita päivän onnistumisen varalle, me itse kuitenkin sen juhlan teemme eikä esimerkiksi vallitseva sää. Tosin Forecan 10 paivän ennuste lupaa aurinkoista, ei sillä että mä mitenkään kyttäisin :D Jos homma ei mene ihan putkeen niin sitten improvisoidaan eikä siihen koko maailma kaadu, muistoja ne vähän erikoisemmatkin muistot ovat. 

Voi toki olla että vuosien koiranäyttelyissä ravaaminen on opettanut suhtautumaan stressiin ja jännitykseen kylmän viileästi. Koiran kanssa kehässä ei voi panikoida koska se tarttuu koiraankin. Ehkä pyrin samaan tässä häiden järjestelyssä tiedostamattani. Jos minä pysyn rauhallisena niin muutkin pysyvät. Turha toivo, äitini suhteen ainakin. 

En tiedä, tilanne voi vielä muuttuakin, mutta eiköhän tämä ihan omalla painollaan tästä mene. Sillälailla asiat ovat jo ihan järjestyksessä että kyllä me ainakin jonkinlaiset juhlat saadaan aikaiseksi :) 
Vähän kuitenkin voisin laittaa vielä ToDo-listaa

-Hääkarkkien pakkaus, viimeiset 30kpl
-Tervetulokyltti
-Pöytäkartta
-Opasteiden maalaus
-Kertiksien nouto
-Boolien isojen jääpalojen valmistus
-Koemeikki ja kampaus (ti)
-Kynnet (ma)

Itse hääpäivän ja edeltävän päivän tehtävälista onkin sitten asia aivan erikseen, onneksi olen ahdistavan järjestelmällinen joidenkin asioiden suhteen ja projektisuunnitelma on kattava ja saanut paljon kiitosta kaasoilta ja bestmaneiltä. Saattaapi tuo olla tosin puhdasta vittuiluakin, mutta ainakin mulla on rauhallisempi fiilis kun kaikki on ylhäällä (kuusisivuisessa suunnitelmassa).

1 kommentti: