lauantai 29. maaliskuuta 2014

Operaatio vihkijä

Mehän emme siis kuulu kumpikaan Mies tai minä kirkkoon joten on alusta asti ollut selvää että meille tulee siviilivihkiminen. Maistraatin sivuilla mainitaan että tulisi olla hyvissä ajoin liikkeellä jos vihkimispäivä on virka-ajan ulkopuolella, joten ensimäisen kerran soittelin maistraattiin tammikuun alussa. Vastauksesksi sain hyvin tylyn vastauksen että soittele uudestaan kun häihin on neljä kuukautta, aiemmin he eivät kuulemma aikoja varaile. Kelle tahansa häiden järjestäjälle, joka ei ole nopealla aikataululla liikenteessä, tuo neljä kuukautta ennen the päivää vihkijän varmistuminen aiheuttaa varmasti lisästressiä. Siinä sitten ahdistellessani ajattelin että "onhan näitä heinäkuuntoisenlauantain siviilivihkimisiä muutkin onnistuneet järjestämään samanlaisella aikataululla, niin miksei sitten mekin" ja rauhoittelin mieltäni.

No kun kalenteri näytti 19.3. niin soittelin kärppänä Salon maistraattiin varatakseni vihkijän nyt sitten niin hyvissä ajoin kuin heidän mielestään on mahdollista. Ensimmäisen henkikirjoittajan kun sain langanpäähän kolmen vaihteen kautta suositteli hän olemaan yhteydessä vaikkapa käräjäoikeuteen jos sieltä löytysi vaikkapa pikkuisen lähempää kuin 100km päästä toimitukseen suostuvainen notaari. Soitto siis käräjäoikeuteen ja neljän selityksen kautta mitä olenkaan hakemassa, puhuin henkilön kanssa joka suostui ottamaan asian hoitaakseen ja olevansa yhteydessä viimeistään viikon päästä löytyikö heiltä henkilökuntaa. Asia pihvi ja eikun odottelemaan.

Viikko meni eikä puhelua käräjäoikeudesta kuulunut, no puhelu sinne vain kuullakseni ettei soittoa ollut kuulunut koska kukaan notaareista ei ollut suostuvainen vihkimään tuona päivänä, tai vaihtoehtoisesti heillä oli jo vihkiminen sille päivälle. Siis niin että mitä, vihkiminen jo sille päivälle? Enkös minä ollutkaan tarpeeksi ajoissa liikkeellä koska maistraatti oli näin ohjeistanut, neljä kuukautta ennen vihmispäivää? Ei, heillä ei käräjäoikeudessa olekaan tällaista neljän kuukauden sääntöä ja vihkimisiä voi varata jo aiemminkin. Kivä tietää tässä vaiheessa... 

No jos sitten koitetaan vielä sieltä Salon maistraatista, mutta ei. Heidän ainoalle henkikirjoittajalleen olisi kyllä sopinut 1.8.... "Eh, mutta kun ei me silloin olla menossa naimisiin." Ei tässä nyt enää kyllä tässä vaiheessa ruveta päivämäärää siirtelemään, ymmärtävätköhän nämä siellä maistraatissa millaisilla aikatauluilla nykyään häitä järjestetään? Ehdotuksena tuli että jos me sitten mentäisiin naimisiin silloin perjantaina ja vain juhlittaisiin lauantaina. Melkein olin jo heittämässä kaikkia suunnitelmia kankkulan kaivoon ja sanomassa että eikai siinä sitten ole muuta vaihtoehtoa. Mutta päätin kuitenkin vielä kysyä kyseiseltä henkikirjoittajalta olisiko hänellä mitään muita ideoita, mistä voisin kysyä. No Lohjalla on kuulemma joku joka tekee siviilivihkimisiä virka-ajan ulkopulellakin. Sähköpostia siis toiveikkaana sinne, ja bumerangina takaisin "valitettavasti olen silloin lomalla".

Itku kurkussa kaikkien unelmien murskaantuessa päätin kuitenkin soittaa vielä Turun maistraattiin. Taas kerran selvitettyäni asiani tuli ensimäinen valonpilkahdus puheluuni, "joo, kyllä meillä silloin on vihkijä paikalla". Niinpä sain hänen yhteystietonsa ja jälleen soittoa seuraavaan numeroon ja jälleen asiani selvitystä tällekin henkilölle ja WOHOHOHOOOO!!! En meinannut uskoa kuulemaani, hän suostui! Hän tulee vihkimään meidät, meillä on vihkijä! Kellonaika varmistuu vasta ensi kuun lopulla mutta se jokatapauksessa on iltapäivästä ja se on meidän juhlapaikalla ja se on oikeana päivänä. Voi onnen määrää!

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että kaikki kääntyi parhain päin! Hyvä tietää, että käräjäoikeuteen kannattaa olla aiemmin yhteyksissä, jos sieltä kaipaa vihkijää. Itsekin oon ollut siinä luulossa, että vihkijöitä luvataan vasta joitain kuukausia ennen häitä sekä maistraatissa että käräjäoikeudessa. Onneksi meillä on häihin vielä niin paljon aikaa, että vihkijää ei tarvitse tästä tiedosta huolimatta havitella ennen vuotta 2015 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, meinasi nimittäin kaikki unelmat päivään liittyen romuttua. Ja täytyy kyllä todeta että käräjäoikeudesta sai huomattavasti ystävällisemää palvelua kuin maistraatista, maistraatista sai sellaisen fiiliksen että se on ennemminkin taakka kun käräjäoikeudessa oltiin huomattavasti iloisemmalla fiiliksellä mukana :)

      Poista