lauantai 15. helmikuuta 2014

Suuria edistysaskeleita

täältä
Kyllä kyllä, homma rullaa vihdoin eteenpäin. Tänään kävin jutustelemassa hyvän ystäväni siskon kanssa joka on aikoinaan hoitanut pitopalvelujuttuja ja hän lupautui hoitamaan meidän ruokapuolemme. Aivan loistavaa! Tarjoilijathan meillä olikin jo entuudestaan omasta takaa niin uskon että saamme tästä reilusti säästöä ja budjetissa pysyminen tulee olemaan huomattavasti helpompaa. Suuri kivi vierähti pois sydämeltä, meille tulee muutakin ruokaa kuin possu!

Alustavasti suunniteltiin siis jotain tämän suuntaista:

15.00 Vihkiminen
n. 17.00 Ruokailu:
Salaatti-kurkkusekoitus
Kirsikkatomaatin puolikkaat
Sipulia
Fetaa
Viinirypäleitä
Vesimelonia
Lihaisa pastasalaatti
Savustettua lohta
Remoulade-kastike
Sinappinen salaatinkastike
Sitruunainen jugurttisalaatinkastike

Keitetyt uudetperunat
Kermaperunat  
  
Kokonainen palvattu possu

n. 19.30 Kahvit ja mansikkakermakakku
n. 20.30 Häätanssi tms.

täältä
 Miltä kuulosta? Ehkäpä tuossa salaattikomponenteissa voisi olla jotain lisää? Olisiko jotain krutonkeja tai salaattisiemeniä kiva ajatus? Mitä te jäisitte kaipaamaan, itse saisin noista aineksista jo aivan loistavan salaatin? Possun kanssa pitäisi ehkä olla jokin kastike, ehkä?

6 kommenttia:

 1. Mitä teidän possu kustantaa ? :) Ollaan myös mietitty sellaista, mutta hinnasta ei oikein ole mitään aavistustakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella kun soittelin palvaamolle niin vastauksena oli 8-9€ kilo. Siinä vaiheessa oli kuulemma vielä epävarma tieto, kun lihan hinta elää. Ajatuksena palvaamon kanssa olisi löytää pienemmän kokoluokan possu, satakiloisesta syö parisataa vierasta.

   Poista
 2. Mitä teidän menu kustantaa per hlö/millaisia tarjouksia sait? Itsekin järjestän Salossa häät 2015 eikä mitään käryä hinnoista...Googlettamalla ei oikein irtoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ei ole vielä kustannukset tarkkaan selvillä, mutta kuulemma aineisiin menisi alle 10€/henkilö +possu ja kakku. Koska meillähän ei ole mitään varsinaista pitopalvelua, vaan on enemmänkin tuttavankauppaa ja käymme itse ainekset kaupasta hakemassa.

   Tarjoukset mitä Salon pitopalveluilta sain olivat mielestäni todella huonoja, ajatellen että emme halunneet heiltä kuin salaatteja ja perunat, muut olisimme tehneet itse. Hinnat kohosivat aivan liian korkeiksi "pelkästä salaattien pilkkomisesta", 30€ molemmin puolin. Sen lisäksi muutamasta paikasta en saanut tarjousta revittyä kirveelläkään irti :(

   Poista
 3. Okei, kiitos vastauksesta :) Ajattelinkin että varmaan 30e jompaa kumpaa puolta mennään. Sekin ajatus on jo ehtinyt tulla että "tutunkaupalla" teetettäisiin, tuttavapiirissä kun on paljon alan ammattilaisia. Mutta sitten hiipii se ajatus että kenellä on tilat tehdä ja säilyttää 120 hengen ruuat...mutta kiva tietää että jollain on kokemusta että se oikeasti tulisi edullisemmaksi? :) Eikä meilläkään mielessä mitään erikoista menuuta, perinteistä hääruokaa, ehkä pari erikoisempaa/hienompaa lisuketta kuitenkin siihen kylkeen niin jää päälimmäiseksi se fiilis häistä että "olipa hyvät ruuat". Teillä varmaan ajaa se possu tämän asian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ruuat tehdään juhlapaikan keittiössä, siellä on myös suuri kylmiö ruokien säilytykseen. Kannattaa varmasti perehtyä tähänkin seikkaan jo juhlapaikkaa valitessa, ellei teillä sitä vielä ole. Varsinkin jos edes ajatuksissa on "tehdä itse". Me luotamme tosiaan sen possun voimaan :)

   Poista