perjantai 19. heinäkuuta 2013

Ajatuksia ruuasta

Ruoka on varmasti yksi odotetuimmista osista itse hääjuhlaa, ja meille tärkeimpiä seikkoja viihtyvyyden kannalta on juurikin ruoka ja juoma. Kumpikaan ei saa loppua ja kummankin on oltava hyvää. Miehellä on alusta alkaen ollut toivomus ruuan suhteen, kokonainen sika. Vartaassa tai ihan vain palvattuna tiskillä, leikkaajan kera. Alkuun vähän kauhistelin ideaa, mutta kypsyin sille lopulta. Ja kuitenkin sen verran harvoin tässä tulee järjestettyä sen kokoluokan pippaloita mihin tuollainen sika olisi järkevää hommata. Se ruokapöydän juttu on siis se. Tarjoilua täytynee vielä hieman pohtia. Se kuulemma kun tuoksuu melko reippaasti ja buffetpöytämme on ruokailun kanssa samassa tilassa. Myöskin jos nyt sattuisi juhliimme eksyvän joku jota kokonainen eläin etoo voisi erillinen tila voisi tässäkin kohtaa olevan toimiva, mutta miten sen järjestäisi.


Sian lisäksi olemme ajatelleet pääruuaksi mahdollisesti esim. kermaperunoita, miehelle kun keitetyt eivät maistu. Ja toki muutamille lapsivieraillemme (ja sikaa syömättömille) voisi tarjoilla vaikkapa lihapullia. Muuta pääruokaa tuskin tarvitaan. Kalaa tulee olemaan reilusti tarjolla ja monenlaisessa muodossa. Tämä on äitini vastuualuetta ja eipä meillä siihen mitään pahaa sanottavaa ole, kunhan savulohta on riittävästi ;) Salaateiksi olemme pohtineet mahdollisesti erilaisia aineskulhoja joista kukin vieras saisi kasata itselleen maistuvimman salaatin. Valmiissa salaattisekoituksissa kun aina on jokin aines jota joku ei oi sietää, varsinkin morsiamen mielestä. Tämän toteutusta ja mahdollisuutta tulee vielä pohtia.

Loppuun tietysti kakkukahvit, mutta luulenpa joutuvani tekemään tästä erillisen postauksen. Kakkuasioissa olen sen verran nirso ja vaatelias että se vaatii suurempaa perehtymistä. Mieheltä tuli yksi toive tähän liittyen, mansikkakermakakku. Siitä siis lähdetään.

Miltä teidän korvinne kuulostaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti